fbpx

Заявете безплатна консултация: 0887 84 52 95

Блог

брокер

Професията „Брокер“ за пръв път се среща под терминът  broker произлизащ от френската дума brocheor със значение “ пробивам, продупчвам“  ( буре ). Първоначално терминът се е отнасял до търговците на вино, които са посредничили между винопроизводителите и потребителите.

брокер

През 15 век думата започва да придобива значението, което познаваме в наши дни и се променя от дребен търговец, на човек със специлизация свързващ купувач и продавач.

За разлика от съмнителните продавачи през миналото, в съвремието все по – често се обръщаме към брокерите, заради тяхната информираност, спецификата в сферата, тънкости, които често водят до успешна сделка, по – добър резултат и разбира се по – евтино, отколкото сами ние бихме постигнали.

Може би често сте си задавали въпросът какво се включва в задълженията на брокера занимаващ се с недвижими имоти?

В днешно времеБрокер на недвижими имоти“ или агент по недвижими имоти е лице, което представлява продавач или купувач, наемодател или наемател. Това са хората, които са запознати с пазара на недвижими имоти и неговите особености. Те ще Ви помогнат да осъществите вашите желания, да продадете вашият имот при най – добри условия за вас или да изберете вашето жилище, според вашите нужди.

Когато клиентът хареса даден имот, първото нещо, което брокера трябва да направи е да провери правото на собственост и дали имота има вещни тежести. Ако има преговори за намаляване на цена или друг тип условия, те се водят от брокера, защото той е водил много такива и знае как да подходи и да договри най – доброто за своите клиентите. При наличие на кредит от банка, брокера съдейства за договарянето на кредит. Повечето агенции работят в тясно сътрудичество с банки, а някой от тях разполгат с кредитен консултант, което е предпоставка за договаряне на преференциални условия. Ние от Сердика Недвижими Имоти набавяме нужните докумнети за сделката и го правим в полза и улеснение на нашите клиенти, спестяваме досадното чакане по опашки, попълването на неясни бланки, често недружелюбни служители и други примери до болка познати на всички ни. Това ще Ви спести много главоболия, нерви и излишно загубено време.

Брокерите организират срещи с адвокат, нотариус, които са безплатни за клиентите и следят дали всички точки и клаузи по договора са спазени и в цялост завършването на успешна сделка. Работното време на брокера не е фиксирано, а често се случва да работи 24/7, защото една сделка може да протече по-дълго от предвиденото, да има всевъзможни обрати, които са свързани с постоянна кореспонденция между страните, за което е нужна своевремнна реакция от страна на брокера, без значение по кое време на денонощието се случва действието.

брокер професия

Ние от Сердика Недвижими Имоти ще се погрижим да намерим мечтания от вас дом и да го превърнем в реалност.

Предоставяме пълна и прозрачна услуга, която включва юридическа помощ, професионализъм, почтеност и граничи със силно изразени морални принципи.

Предлагаме безплатно съдействие на нашите клиенти като:

– Безплатно изготвяне на документи

– Безплатно съдействие за кредит

– Безплатна оценка на имот

– Безплатна консултация

И за финал искаме да добавим, че добрият брокер ще Ви спести грешки, които често са необратими, време, което знаем, че е безценно и най – вече – пари.

Изберете правилния брокер. Доверете се на него и на услугите, които предлага.

Насладете се на покупката на вашият имот, а останлото оставете на нас, защото то е наше задължение.